Kõrgema plaaniga häälestud siis, kui kuulad oma intuitsiooni. Intuitsiooni usaldamine on üks olulisemaid eeldusi kanaldamise puhul. Peaksid hakkama järjest enam usaldama oma sisetunnet. Selleks, et suuta kanaldada, tuleks aga esmalt lasta lahti kõik eelarvamused ja ootused. Mida konkreetsemalt suudad esitada küsimuse, seda tõenäolisemalt saad ka konkreetsed vastused. Vastused tulevad enamasti teadmise või piltidena. Kõige sügavam tõde on alati lihtne ja lihtsalt väljendatav, mitte keeruline. Oluline on suuta eristada ego soove ja hirme kõrgemast juhendamisest. Kui tunned ennast keskmes olevat, rahulikuna ja hästi, siis on tegemist kõrgema juhendamisega, samas tugevate emotsioonide puhul on enamasti ego hääl peamine.

Kahtluse puhul, kas olend, kes sinuga suhtleb, on ikka pärit kõige kõrgemast ja puhtamast valgusest, tuleks seda temalt otse küsida. Vaimse väljakutse seaduse järgi näitab kehastumata olend oma tõelist olemust või kaob, kui esitad talle kolm korda Jumala nimel väljakutse. Näiteks: “Jumala nimel ning kogu valguse nimel, kes sa oled ja mis eesmärgiga mulle lähened?” Vastus tuleb tõenäoliselt sügava mõtteimpulsi kujul, mis siseneb otse su teadvusesse. Kõige kindlam viis saada kõrgemat juhatust, on kutsuda iseenda Allika Mina.

Tervendava maali tegemiseks tuleks esmalt panna valmis töövahendid, et kohe peale meditatsiooni oleks sul võimalik tõrgeteta asuda maalimise juurde! Pane mängima meditatiivne muusika. Süüta küünal ja leia endale mugav asend, et saaksid mõnikümmend minutit rahulikult ja sirge seljaga istuda. Võid hoida enda läheduses või käes kanaldamiskristalli – mäekristalli, seleniiti või lemuuria täheseemne kristalli – nendest võib olla abi. Sule korraks silmad ja hinga mõned korrad rahulikult sisse ja välja. Sisse hingates kujutle, et õhk, mis su sõõrmetesse tungib, on valgus. Hinga seda valgust endasse ja saada keha mööda laiali. Tunneta, kuidas see sind lõdvestab, rahustab. Kujutle, et selles valguses lahustuvad kõik su argiprobleemid, segavad mõtted, häirivad tunded, probleemid, kahtlused, ootused, piirangud. Tunne, kuidas su olemine muutub üha kergemaks ja sa ise täitud üleni valgusega, hakates seda välja kiirgama. Keskendu oma südamele, hinga valgust otse sinna ning kujutle, kuidas selle valguse mõjul avaneb seal imekaunis lilleõis, mis kiirgab valgust ja armastust, tunneta, kuidas selle kiirgus täidab su keha, seejärel aura ja levib edasi välismaailma ning sa istud otsekui valgusmulli sees, turvaliselt rahulikult, segajateta.

Loo nüüd ühendus Allikaga. Saada oma armastus, toetus ja tänu Loojale ning kutsu ülalt endasse Allika valgust. Tunneta seda voolamas läbi kroontšakra ja kujutle, kuidas see levib su kehas, täites sind pilgeni Allika energiaga. Nüüd keskendu Maa energiale, saada Maale oma armastus, tänu ja toetus ning tunneta, kuidas Maa saadab sulle maaenergiat, täida ennast sellega. Su südames maa ja taeva energiad segunevad, tekib imekaunis valgusmäng. Sa märkad, kuidas su süda veelgi avaneb, hakates kiirgama nagu päike. Nüüd kujutle, kuidas su teadvus liigub peast südamesse. Tunneta end viibimas oma südames, vaata seal ringi. Võid näha ennast asumas oma südame lilleõie keskmes, või keset kaunist avarat valgusküllast templisaali. Kujutle ennast tillukese valgusteemandina ning kiirga valgust oma südamesse. Korraga avastad, et su südames asub lift. Selles liftis sõites saad laskuda ja tõusta oma tšakrate vahel, see ühendab omavahel su juur- ja kroontšakrat. Sisene lifti ja alusta tasakesi tõusu ülespoole, kujutle ennast jõudmas kurgutšakrasse, siis kolmandasse silma ja veelgi kõrgemale, kuni jõuad oma kroontšakrasse, tule siin liftist välja. Vaata ringi, võib-olla koged ennast viibimas tohutu suure avanenud lootoseõie südames, või hoopis kõrghoone avaral katusel, kust avaneb imekaunis vaade. Kuid sa märkad, et liftiga, millega üles sõitsid, on võimalik sõita veelgi kõrgemale. Kutsu nüüd oma Kõrgemat õpetajat, palu tal laskuda sinu kroontšakrasse. Sa näed, kuidas lift sõidab tühjalt üles ja mõne aja pärast näed seda jälle laskumas. Siis avanevad lifti uksed ja liftist astubki välja su Kõrgeim õpetaja. Vaata, keda sa näed. Ta tuleb sinu poole. Tunneta temas olevat mõõtmatut, tingimusteta armastust. Võta endale aega, et rahulikult õpetajaga suhelda. Küsi tema nime, võid kuulda ka nime, mis on sulle juba tuttav. Seejärel võid esitada talle küsimusi ja paluda selgeid juhtnööre, mida sul oleks vaja oma elus muuta, millele tähelepanu pöörata. Kuula oma intuitsiooni ja märka üles kerkivaid tundeid.

Kui sul on soov leida lahendus mõnele konkreetsele probleemile oma elus, siis esita õpetajale konkreetne küsimus, kui mitte, siis palu tema abi, et ta juhendaks sind maalima just niisugust maali, mis praegusel hetkel sind kõige paremini tervendaks.

Kui tunned, et oled valmis, siis ava oma silmad, lase end juhtida kõrgematel jõududel ning püüa jäädvustada maalile need tunded, kujutluspildid ja info, mille mediteerides said. Siis ava silmad ja vaatle enda tehtud maali süvenenult 10-20 minutit. Vaata tervikut, aga ka detaile, mida seal märkad. Ava kõik oma meeled ja lase pinnale kerkida kõigil tunnetel, aistingutel ja tähelepanekutel, mis tekivad. Kui oled valmis, siis tule rahulikult meditatsioonist välja. Kui soovid, siis võid meditatsioonikogemused kirja panna. Tee sellist meditatsiooni 7 päeva järjest.

Allikas: Liina Kaumann “Tervendav maalimine”, kirjastus Pilgrim